top of page

Personal Coaching
& Clinics

Personal Coaching
& Clinics

Anker 1

Strength & conditioning

Verbeteren van zwaktes op basis van een persoonlijke analyse

Breng je sportprestaties naar een hoger niveau en verminder de kans op blessures aanzienlijk.

1652561863676.jpg

Kracht | Fitness

Technisch leren werken met halters, gewichten en complexere oefenstof

Leer verantwoord werken aan een technische basis voor o.a. haltertraining en gewichten.

VID_20220514_112635-562_edited.jpg

Snelheid | Biomechanica

Word een snellere sprinter

en verbeter je techniek van

accelereren en op snelheid

Werken aan je acceleratie of topsnelheid op basis van een biomechanische analyse en trainingsprogramma.

CIMG0116-4_edited.jpg

Mentaliteit & doelstellingen

Leer het beste uit jezelf te halen met gerichte doelen & coaching

Het bepalen van doelen en leren bijstellen van het proces door uitdaging in

reflectie en evaluatie.

DSC03593_edited_edited.jpg

Kracht, stabiliseren & techniek

 

Er zijn veel redenen om krachttraining of fitness te willen doen met persoonlijke begeleiding en coaching. Kracht is (zeker voor serieuze) sporters niet alleen 'sterker' worden door meer gewicht te kunnen verplaatsen. In eerste instantie wil je natuurlijk een uitstekend technisch fundament leggen, waarop je verantwoord verder kunt bouwen en uiteindelijk betere resultaten zult bereiken. Daarnaast is functionele krachttraining voor een (top)sporter veel effectiever, waarbij je doorgaans complexere krachtoefeningen uitvoert in spierketens. Ook voeg ik hier specifiekere oefeningen aan toe op basis van een sterke-zwakte-analyse of de eisen die de hoofdsport aan het lichaam stelt. Het vermogen om kracht op de juiste manier kwijt te kunnen in je sport en de hogere resistentie die dit oplevert tegen blessures, zal je prestatie naar een hoger niveau brengen.

 

Ook is het als ouder(s) mogelijk om advies en begeleiding te vinden voor een jonge sporter die op een hoger niveau wil komen. In de reguliere sport zijn deze mogelijkheden vaak zeer beperkt, maar een uitzonderlijk talent die zoekt naar extra uitdaging en/of trainingen kan daarvoor bij mij als persoonlijke coach terecht. Ook in het geval van jongeren die zelfstandig trainen in de sportschool, kan de investering in coaching zeer waardevol zijn op het gebied van veiligheid in de uitvoering, onnodig suplementgebruik en/of betere resulaten. Uiteraard kan dit voor een kortere periode zijn of structureel. Je gaat als ouder waarschijnlijk niet mee naar de sportschool, maar hebt dan wel de geruststelling dat deze sportactiviteiten op een verantwoorde manier verlopen zonder risico op ernstige blessures of slijtage. 

STRENGTH AND

CONDITIONING

Ik zet 'strength & conditioning' primair in om de sportprestatie van (jonge) sporters op de lange termijn te verbeteren. In veel (team)sporten is er weinig ruimte om een individuele sterkte-zwakte-analyse te maken en hier vervolgens met een gericht programma en begeleiding aan te gaan werken. Vanuit mijn expertise in de atletieksport ben ik gewend om per atleet te kijken wat hij of zij nodig heeft en welke trainingsprikkels effectief zijn. Een sterke basis en het kunnen stabiliseren van het lichaam, realiseert een grote impact op het duurzaam verder kunnen ontwikkelen van elke sportprestatie. Dit gaat veel verder dan wat buikspiertraining en conditiewerk op een hometrainer. Door rekening te houden met de functionele anatomie van het lichaam en de eisen die een sport aan het lichaam stelt, kan zeer effectief worden gewerkt aan het ontwikkelen van belastbaarheid en verbeterde motorische controle. Met dit persoonlijke coachtraject help ik je graag in het behalen van jou (top)sport ambities!

 • Whatsapp
 • Instagram
 • LinkedIn

1/2 Beschikbaar | 2024

Drachten

Geeft toegang tot persoonlijke coaching passend bij het ambitieniveau & afgesproken doelstellingen

(duo training mogelijk in overleg)

Beschikbaar

Strenth & Conditioning

KRACHTTRAINING

FITNESS

Uiteraard is 'krachttraining & fitness' heel breed. Dit is heel bewust, omdat je binnen dit domein heel veel verschillende doelen kunt nastreven. Ook zit er een groot verschil tussen startende sporters in de groei of ervaren atleten die al jaren bezig zijn met krachttraining. Ik kijk graag in elk geval wat de wensen en mogelijkheden zijn om de coaching zo optimaal mogelijk vorm te gaan geven. Mijn specialiteit binnen dit domein is het kunnen aanleren van complexere & technische halter/krachtoefeningen. Naast het leggen van een technisch fundament, kun je daarom juist bij mij terecht als je een vaardigere sporter wilt worden of op zoek bent naar uitdaging in je trainingsprogramma. Dit geldt echter ook voor sporters die relatief onervaren zijn en direct de juiste bewegingsprincipes willen aanleren voor later. Het afleren van bepaalde fouten in techniek is namelijk lastiger dan het direct op de juiste manier inoefenen.

 • Whatsapp
 • Instagram
 • LinkedIn

0/0 Beschikbaar | 2024

Drachten

Geeft toegang tot persoonlijke coaching passend bij het ambitieniveau & afgesproken doelstellingen

(duo training mogelijk in overleg)

Beschikbaar

Krachttraining | Fitness

Snelheid, efficiëntie & revalidatie

 

Als sprint/hordencoach werk ik dagelijks met sporters aan het verbeteren van hun acceleratie en topsnelheid. Het verbeteren van acceleratie, van richting veranderen,  looptechniek op hogere snelheid en een verbeterede efficiëntie bij langdurige inspanning, zijn thema's waaraan ik aandacht kan besteden tijdens de begeleiding. De middelen die ik hierbij kan inzetten zijn een (biomechanische) analyse van de looptechniek, fysieke trainingen om zwaktes te verbeteren en uiteraard technische scholing op basis van (video)feedback en gerichte oefenstof. Ook bied ik clinics met een afsluitende snelheidstest aan voor sportteams. Je krijgt dan een training inclusief een goed warming-up voor sprintbelasting, technische scholing en een beter inzicht in de principes van snelheid. Als afsluiting meten we je vliegende snelheid over een afstand tussen de 15 en 30 meter. Eventueel inclusief een overzicht van de snelste sprinters of als periodieke test om progressie te meten.

Ik kom tot slot ook erg veel tegen dat sporters met blessures zoals een hamstring, knieblessure of enkelverzwikking 6 weken rust nemen en vervolgens weer starten met de (dan te hoge) sportbelasting. Veel sporters zijn totaal onbewust van de bredere mogelijkheden om herstel te kunnen bevorderen en het verhoogde risico op hernieuwde blessures te kunnen verminderen. De belasting van sport ligt vele malen hoger dan een paar oefeningen die een fysio eventueel zal meegeven en een effectief herstel vraagt in het geval van de meeste sporters om een individueel trainingsschema waarin de belastings-kenmerken van de sport zijn geïntegreerd. De trainingsopbouw kan daarom worden voortgezet ondanks een blessure. 

SNELHEID

BIOMECHANICA

Waarschijnlijk spreekt 'snelheid & biomechanica' voor zichzelf. Je wilt sneller leren sprinten of accelereren en dat is trainbaar! Natuurlijk is er ook nog efficiënter bewegen of het langer volhouden van het sprinten op een bepaalde snelheid. Voor al deze doelstellingen kun je bij mij terecht. Ik kan dan op basis van een analyse met jou gaan bepalen welke stappen logisch zijn richting het behalen van deze doelstelling. De trainingen kunnen dan bestaan uit alleen deze techniektraining, maar ook in combinatie met fysieke doelstellingen die thuis of in de warming-up worden gedaan. Het totaalplaatje is belangrijk vanwege de fysieke voorwaarden die nodig zijn om bepaalde bewegingen tot stand te brengen. Techniektraining om beter te leren te sprinten gaat daarom vaak hand in hand met krachtoefeningen/training. Zeker voor sporters die op het veld of in de zaal tekortkomen op het gebied van snelheid, van richting veranderen of accelereren, is persoonlijke coaching op dit gebied een waardevolle aanvulling op je sportprestaties.

 • Whatsapp
 • Instagram
 • LinkedIn

i.o. Beschikbaar | 2024

Drachten

Geeft toegang tot persoonlijke coaching passend bij het ambitieniveau & afgesproken doelstellingen

(duo training mogelijk in overleg)

Beschikbaar

Snelheid | Biomechanica

SNELHEID

 

Snelheidsmeting over een afstand van 30 meter met vliegende start.

PERSONAL COACHING & CLINICS

Techniek & uitvoering

 • Intakegesprek

 • Nulmeting/bewegingsanalyse

 • Trainingsschema op niveau

 • Techniektraining & videofeedback

 • Persoonlijke begeleiding (1 uur)

Uitermate geschikt voor het bouwen aan een goed fundament of het aanleren van techniek

Vanaf €175 / maand

 €105 in duo

Level Up / Prestatie

 • Intakegesprek

 • Nulmeting/bewegingsanalyse

 • Trainingsschema op niveau

 • Fysieke sterkte-zwakte-analyse

 • Techniektraining & videofeedback

 • Persoonlijke begeleiding (1u15m)

 • Voortgangsgesprek (1/mnd)

Een logische keuze voor de sporter die meer wil bereiken op het strijdtoneel of een beter fundament op krachtgebied

Vanaf €215 / maand

 €135 in duo

High Performance

 • Intakegesprek

 • Nulmeting/bewegingsanalyse+

 • Fysieke sterkte-zwakte-analyse

 • Trainingsschema op niveau: Persoonlijk periodiseringplan (digitale omgeving)

 • Techniektraining & videofeedback

 • Persoonlijke begeleiding (1u30m)

 • Voortgangsgesprek (1/mnd)

 • Mentale coaching/doelstellingen*

 • Samenwerking sportcoach*

 • Samenwerking medische staf*

Topsport ambitie / begeleiding

Vanaf €255 / maand

 €175 in duo

Pakket
Techniek & uitvoering
Level Up / Prestatie
High Performance
Intakegesprek
Nulmeting/analyse
Sterkte-zwakte-analyse
Trainingsschema op niveau
✔+
Techniektraining & videofeedback
Persoonlijke begeleiding
Voortgangsgesprek
1 / mnd
1 / mnd
Mentale coaching
Samenwerking sportcoach*
Samenwerking medisch*
Training verlengen (15m)
€25,- / mnd (duo €15,-)
€22,50 / mnd (duo €13,-)
€20,- / mnd (duo €11,-)
Extra training per week
€165,- / mnd (duo €99,-)
€195,- / mnd (duo €119,-)
€225,- / mnd (duo €149,-)
Clinic
Klein team/groep
Medium team/groep
Groot team/groep
Sprint clinic + snelheidsmeting (elekronische meting)
€ 17,50 / p.p. (10-15 pers.)
€ 15 / p.p. (15-20 pers.)
€ 12,50 / p.p. (20-30 pers.)
Hordelopen clinic
€ 17,50 / p.p. (10-15 pers.)
€ 15 / p.p. (15-25 pers.)
bottom of page